2019-04-22

A MINŐSÉG A LEGJOBB GARANCIA

MINDEN TELJESÍTMÉNYSPORTOLÓ CÉLJA, HOGY MEGBÍZHATÓ TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐ TERMÉKEKKEL TÁMOGATHASSA FEJLŐDÉSÉT.


A németországi Stuttgartban található, az Olimpiai Sportolókat Támogató Központ 2010 óta elkötelezett használója a Best Body Nutrition termékeinek. Az együttműködés keretében a célunk, a sporttáplálkozás és a táplálékkiegészítők használatának területén a doppinghasználat megelőzésének erősítése. Cégünk termékeit kizárólag élelmiszer alapanyagok segítségével állítja elő. A Best Body Nutrition valamennyi terméke GMO-mentes, ami azt jelenti, hogy az előállításuk során nem alkalmazunk genetikailag módosított alapanyagokat és nem tartalmaznak genetikailag módosított összetevőket. Továbbá a termékek előállítása során kizárólag aszpartam-mentes édesítőszereket használunk.

A Best Body Nutrition valamennyi táplálékkiegészítő termékét Németországban gyártja. Cégünk kiemelt célkitűzése, hogy tudományos munkatársainkkal és élsportolókkal együttműködve folyamatosan tökéletesítsük termékeinket. A termékeink előállításához szükséges valamennyi alapanyagot cégünk szakképzett munkatársai a legnagyobb szakértelemmel és hozzáértéssel ellenőrzik és készítik elő a gyártási folyamatok során. A legjobb alapanyagok kiválasztása mellett cégünk a megfelelő receptúrák alkalmazásával garantálja a termékek minőségét.

 

A Best Body Nutrition a táplálékkiegészítők minőségét a legmodernebb élelmiszerbiztonsági ellenőrzések alkalmazásával szavatolja. A termékek előállítása az élelmiszerlánc-biztonsági jogszabályok és előírások szigorú betartásával történik (a termékek gyártóira és forgalomba hozatalára vonatkozó, a terméktisztasági követelményekkel összefüggő jogszabályok alapján). A termékek minőségét az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság rendszeres ellenőrzései is garantálják. Vállalatunk minden egyes árucikke szigorú ellenőrzésen megy át, mielőtt elhagyná a gyártósorokat.

Mindemellett minden gyártási folyamat esetében laborunk további mintavételezést foganatosít a termékekből, melyek ellenőrzés céljából megőrzésre kerülnek. Biztonsági szempontból optimalizált zsugorcimke (sleeve) csomagolás, valamint elkülönülő Zip-tasakok biztosítják a nagyobb kiszerelésen belül a termékek minőségét. A legmodernebb számítógép vezérelt berendezések és a gyártási szám alapján történő utánkövetés garantálják a tartósan maradandó minőséget. A termékek előállítása a DIN EN ISO 9001, IFS és HACCP standard előírásainak megfelelően történik. Az eredmény: a teljesítménysportokat űző atléták igényeinek megfelelő táplálékkiegészítők.

KÜLÖNLEGES MINŐSÉG

 

A Best Body Nutrition a hagyományos, sertésből készült kemény zselatin kapszulák mellett cellulóz borítású, növényi eredetű kapszulák alkalmazását is kínálja. Jelenleg cégünk az egyedüli táplálékkiegészítő gyártó cég, mely választékában növényi eredetű (Vegán) kapszulákkal rendelkezik.

A cellulóz a növényi sejtfal fő alkotó eleme. A cég Vegán kapszulái (Vcaps) nem tartalmaznak sertés- és marhazselatint. Különösen azok a sportolók, akik mellőzni szeretnék az állati eredetű összetevőket, a Vegán kapszula tökéletes alternatívát kínál a szokványos kapszulákkal szemben.

A KITÜNTETETT CÉG

A Best Body Nutrition rendszeresen megméretteti termékeit a Német Mezőgazdasági Társaság (DLG) által hirdetett „Tejtermékek” és „Édességek” kategóriákban. Jelenleg a BBN Hardcore Protein Block Vanille és a Premium Pro Protein Shake Vanille termékeink részesültek Arany DLG-Medál kitüntetésben. A kitüntetéshez kapcsolódó minőség-ellenőrzésre nemzetközi akkreditációs normák alapján kerül sor. Minden ellenőrzés tudományos minőségi standardok szerinti vizsgálatot és szakértői szakvélemény kiállítását tartalmazza. A termékek íze és állaga kiemelt szerephez jut a minőség-ellenőrzés során.

A JELÖLT CÉG

 

A Fitnesshotline Kft. 2013-ban további 421 középvállalkozással és magánszeméllyel együtt jelöltként vett részt a „Középvállalkozások Nagydíja” megnevezésű díjkiosztó rendezvényen. A középvállalkozások az elmúlt években millióknak biztosítottak biztos munkahelyet az ipar, kereskedelem, szolgáltatások és kézműipar területén. Mindezek elismeréseként a díj 1994 óta kerül kiosztásra.

DIN EN ISO 9001

 

A DIN EN ISO 9001 a QM-System (minőségmenedzsment) alapvető követelményeit meghatározó rendszer, melynek minden szervezet meg kell, hogy feleljen, hogy a termékeit és szolgáltatásait a kereskedelmi forgalomba hozatal céljából előkészíthesse, a vevők igényeit kielégítse és a hatóságok által meghatározott követelményeket megvalósítsa. Mindezzel egyidejűleg a menedzsment rendszernek tartós javulási folyamatot kell tükröznie.

A minőségmenedzsmenthez a következő nyolc alapvetés kapcsolódik:

  1. Vevőközpontúság
  2. A vezetés felelőssége
  3. A tagok bevonása
  4. Folyamatközpontú megközelítés
  5. Rendszerközpontú menedzsment
  6. Folyamatos javulás
  7. Tárgyilagos döntéshozatal
  8. A szállítmányozási kapcsolatok kölcsönös kihasználása

IFS MINŐSÉGMENEDZSMENT

 

Az IFS (International Featured Standard) egy olyan közhasznú intézmény, mely közös standardokat hoz létre az élelmiszerek és non-food termékek minőségének és biztonságának garantálása érdekében a gyártás és szállítás egész folyamatán. A DIN EN ISO 9001:2008 minőségmenedzsment norma képezi az alapját, ugyanakkor tartalmazza a jó gyártási gyakorlat alapelveit (tisztítás, fertőtlenítés, kártevők elleni tevékenység, karbantartás, állagmegóvás, képzés) és az ún. HACCP-t. Az IFS Food 4. sz. verziójába beépítésre kerültek az aktuális, az Európai Unió allergénekre és géntechnológiailag módosított organizmusokra (GVOs) vonatkozó jogi szabályozás elemei. A 2012 óta hatályos 6. sz. verzió egy módosított verzió, melyben a követelmények egyértelműben kerültek megfogalmazásra, ugyanakkor további K.O. kritériumok kerültek beépítésre. Még inkább a középpontba került a minőség és biztonság, valamint a vevőközpontúság.

HACCP

 

A Hazard Analysis Critical Control Point koncepció (magyarul: Veszélyelemzés a Kritikus Szabályozási Pontokon) egy megelőző rendszer, melynek célja az élelmiszerek és a fogyasztók biztonságának szavatolása. Az amerikai űrügynökség (NASA) megbízásából került kidolgozásra, hogy a világűrben uralkodó viszonyoknak megfelelő űrhajós-táplálkozást biztosíthassák. A koncepció keretében szükséges a gyártási folyamatok lehetséges veszélyeinek elemzése, a kritikus pontok felismerése, a kritikus pontokhoz kapcsolódó irányértékek meghatározása, a kritikus pontok ellenőrzése, korrekciós intézkedések hozatala, valamint az intézkedések dokumentációja. A HACCP koncepció 1998 óta beívódott az élelmiszerbiztonsági jogszabályokba. Az Európai Parlament és a Tanács 852/2004/EK rendelete szintén a HACCP koncepció alkalmazását vetíti előre azon vállalkozások esetében, melyek a termelés, feldolgozás, és az élelmiszerek terjesztése területén látják el tevékenységüket.