2019-04-22

KÖLNI LISTA - DOPPING ELLENÖRZÉS

A BEST BODY NUTRITION AZ ÉLSPORTOLÓK MEGBÍZHATÓ PARTNERE, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A DOPPINGMEGELŐZÉS TERÜLETÉN.

A cég termékeinek minden összetevőjét ellenőrizzük arra vonatkozóan, hogy tartalmaznak-e anabolikus és androgén szteroidokat, valamint különféle egyéb stimulánsokat. A Kölni Listára® (doppingellenőrzött termékek listája) történő felvételhez szükséges, standard analízishez kapcsolódó kritériumok teljesítésén túl minden előállított termék rendszeres ellenőrzésével garantáljuk a termékbiztonságot.

Best Body Nutrition: A Te táplálékkiegészítő partnered – a maximális teljesítményért!

A FAIR PLAY IRÁNTI SZENVEDÉLY ÖSSZEKÖT MINKET

A dopping-prevencióra vonatkozó elkötelezettségünk motivált minket, hogy számos termékünk felkerüljön a Kölni Listára®. A listán szereplő valamennyi termékünk anabolikus és androgén szteroidokra, valamint stimulánsokra vonatkozó ellenőrzése megtörtént. Weboldalunkon, és webshopunkban termékeink a Kölni Lista® logójával vannak ellátva. Kérjük Önöket, hogy vegyék figyelembe a cég különböző kiszereléseit és ízeit a logó feltüntetésével összefüggésben.

Egy termék Kölni Listára® történő kerülésének előfeltétele, hogy azokat anabolikus és androgén szteroidokra (és prohormonok), valamint stimulánsokra vonatkozóan ellenőrzik. Minden más német gyártóval ellentétben a Best Body Nutrition esetében minden megjelölt termékünk ellenőrzésen megy keresztül a Kölni Listára® történő felkerülés érdekében.

 

A tesztek és ellenőrzések eredményei az Önök megnyugtató tájékoztatása érdekében közzétételre kerülnek a Kölni Lista® hivatalos weboldalán (www.koelnerliste.com). A Kölni Lista® kizárólag olyan termékeket tesz közzé, melyek az ún. NEM-analízis (táplálékkiegészítők ellenőrzése) során laboratóriumi szintű dopping ellenőrzésen mentek keresztül. A megjelölt termékek kizárólag a sikeres analízis után kerülnek forgalomba hozatalra.

A Kölni Listán® a következő termékeink szerepelnek:

  • BEST BODY NUTRITION PREMIUM PRO PROTEIN VANILLA 750 G
  • BEST BODY NUTRITION CREATIN MONOHYDRATE POWDER 500 G
  • BEST BODY NUTRITION DELICATE FITPACK JOGHURT MÜSLI
  • BEST BODY NUTRITION MAGNESIUM LIQUID TROPICAL 20X25 ML
  • BEST BODY NUTRITION KICK SPEED KAPSELN
  • BBN HARDCORE COMPETITION WHEY ISOLAT SCHOKO 1900 G
  • BBN HARDCORE BCAA BLACK BOL POWDER LEMON
  • BBN HARDCORE GLUTAMIN POWDER • MAMMUT BETA ALANIN

A KÖLNI LISTA®

A táplálékkiegészítő készítmények és étrendkiegészítők tartalmazhatnak teljesítményfokozás (dopping) szempontjából releváns összetevőket. Azzal a céllal, hogy az élsportolók számára a termékek választásának lehetősége biztosítva legyen, létrejött a Kölni Lista®. A listán olyan termékek szerepelnek, melyek doppingellenőrzésen mentek keresztül.

A Kölni Listán® szereplő termékek közül történő választás eredményeképpen minimálisra csökken annak kockázata, hogy doppingvétséget kövessünk el.

A Kölni Lista® a Rajna-vidéki Olimpiai Sportolókat Támogató Központ kezdeményezésére jött létre, melynek célja a megelőzés, és az élsportolók sikerének és sikeres felkészülésének támogatása. A Kölni Német Testnevelési Főiskola Biokémiai Intézetének tanulmányai képezik a megelőzés érdekében megtett intézkedése legjelentősebb hátterét, tekintettel arra, hogy az ellenőrzés során olyan anabolikumok és stimulánsok után kutatnak, melyek a doppingellenőrzések során relevanciával bírnak, és a termékek csomagolásán nem kerültek feltüntetésre.

Minden olyan termék, mely a Kölni Listán® megtalálható, független ellenőrzésen esik át, mely során azok esetleges anabolikus szteroid és stimuláns tartalmát ellenőrzik. Amennyiben az ellenőrzés megnyugtatóan zárul, és a gyártó a termékek szennyező anyag tartalmára vonatkozóan is megadja a kötelező információkat, teljesülnek a Kölni Listára® történő felvétel kritériumai.

Abban az esetben, ha a tömegsportot, vagy versenysportot űző atléták számára a doppingkérdés nem is bír relevanciával, a téma mindenki számára kiemelt fontosságú. Ugyanis ki szeretne olyan termékeket tudomásán kívül használni, melyek olyan összetevőket tartalmaznak, melyek a gyógyszerészeti jogszabályok hatálya alá tartoznak?

„A Kölni Listával® szeretnénk a sportolók bizonytalanságát minimalizálni, és elválasztani az ocsút a búzától”, nyilatkozta Michael Scharf, a Rajna-vidéki Olimpiai Sportolókat Támogató Központ vezetője.

További információk: www.koelnerliste.com

TERMÉKEINK NAGYKÖVETEI

ANDY ELVIS DÖRNER

Sportolói karrierje 1981-ben indult. Ötéves korában pályafutását futballal indította, majd könnyűatléta lett. De végül édesapja edzőtermében az erőemelés szerelmesévé vált.

„Olyan sport ez, mely az életem része lett”, mondja Andy Dörner átszellemülten. Karrierje során számos címet és kitüntetést nyert már. Az eddigi 120 negatív eredménnyel zárult doppingteszt önmagáért és a Best Body Nitrition termékeinek minőségéért beszél, mely termékeket sportolónk 2006 óta használ.

Andy Elvis Dörner

PHILIP GEIPEL

A korábbi rallyversenyző, Uwe Geipel fiaként a motorsport iskolás éveitől kezdve meghatározta az életét. Nyolc évesen ült először gokartba. Az ezt követő években számos címet nyert, többek között a Toyota Yaris Kupát, mint Európa legfiatalabb pilótája. A 2010. év óta az ADAC GT Masters versenyeinek lelkes résztvevője.

Az Ő érdeke is, hogy biztonságos és doppingmentes termékeket használhasson. Az ADAC GT Masters szúrópróbaszerűen végez doppingellenőrzéseket. Már 2010 óta használja versenyzőnk bizalommal a Best Body Nutrition termékeit. Különösen a Kick Speed Line termékei segítenek határai áttörésében.

Philip Geipel

EGYÜTTMŰKÖDÉS

EGYÜTTMŰKÖDÉS A STUTTGARTI OLIMPIAI SPORTOLÓKAT TÁMOGATÓ KÖZPONTTAL

A Stuttgarti Olimpiai Sportolókat Támogató Központ 2010 óta bízik a Best Body Nutrition termékeiben. Az együttműködésünk keretében célunk, a sporttáplálkozás és a táplálékkiegészítők használatának területén a doppinghasználat megelőzésének erősítése.